Jak sdílet svou polohu v aplikacích Mapy, WhatsApp nebo Messenger Občas dost užitečná funkce

17.04.2019 14:18 / od Honza Nuc
/Photos/oneplus7_colors.jpg/Photos/oneplus7_colors_small.jpg
  • Někdy prostě člověk přesně neví, kde se nachází a potřebuje to někomu sdělít
  • Vývojáři na to myslí a do aplikací pro chatování i map přidávají tlačítko Sdílet

Určitě se vám už někdy stalo, že jste potřebovali někomu po telefonu říct, kde se zrovna nacházíte, ale nevěděli jste svou přesnou polohu. Díky aplikacím v telefonu ale svou polohu můžete lehce sdílet jednoduše a rychle téměř komukoliv. U všech aplikací je ale potřeba povolit přístup k poloze zařízení, což najdete v Nastavení telefonu, popřípadě se vás sama aplikace při získávání polohy sama zeptá.

WhatsApp

V oblíbené aplikaci WhatsApp lze sdílet polohu v konverzací po stisknutí tlačítka + a zvolení "Odeslat aktuální polohu" a je to. V chatu se pak zobrazí odkaz s mapou, na kterou může kdokoliv v konverzaci kliknout a dozvědět se, kde se právě nacházíte.

Messenger

Jelikož WhatsApp i Messenger vlastní jedna a ta samá firma - Facebook, funguje sdílení polohy i zde. Stačí kliknout v levém spodním rohu vedle tlačítka fotoaparátu kliknout na čtyři tečky a poté kliknout na modrou ikonu s popiskem "Poloha". 

Poté můžete zároveň "zabodnout" do mapy i špendlík pro upřesnění. Navíc je zde i výhoda, že se vaše poloha na Messengeru sdílí pouze 60 minut a nezůstává tam déle.

Google Mapy

Každé zařízení od Androidu má v přednastavených aplikacích také mapy od Googlu. Aplikaci stačí pouze otevřít a ona sama najde vaši současnou polohu. Poté na stačí podržet prst na místě, kde se zrovna nahlásíte, a ve spodní straně zařízení se spustí nabídka, kde je i tlačítko "Sdílet". Poté si už stačí vybrat, jakým způsobem polohu odešlete.

Apple Mapy

I v aplikaci Mapy od společnosti Apple je návod na sdílení polohy podobný. Opět necháte aplikaci, aby našla vaši polohu a poté na oné tečce podržíte chvíli prst. Vyjede opět nabídka ve spodní straně displeje, kde najdete mimo jiné i tlačítko "Sdílet". Pak už se klasicky zobrazí nabídka, přes jakou aplikaci chcete polohu nasdílet.




Diskuze k produktu...Zobrazit vše

0 komentářů

Systémové upozornění

UŽIVATELSKÉ JMÉNO

Popis: You are only allowed to change your username once every 90 days. A record of your username change will be displayed in your public profile, but your old username will not be displayed.

Chyba formuláře

UŽIVATELSKÉ JMÉNO

Tato položka byla zadána chybně. Prosíme o kontrolu správnosti zadání.

V případě opakování této chybové hlášky nás prosím kontaktujte na info@techarena.cz.

Úspěšně provedeno

FORMULÁŘ

Kontrola formuláře proběhla v pořádku. Formulář byl správně vyplněn a úspěšně uložen.

Informace

FORMULÁŘ

Kontrola formuláře proběhla v pořádku. Formulář byl správně vyplněn a úspěšně uložen.

Nějaká informace

NÁZEV PROBLÉMU

Stojíte před rozhodnutím, jestli si zvolíte ANO pro pokračování a nebo NE pro zrušení operace. Co si vyberete?

Problém s přihlášením

UŽIVATELSKÉ JMÉNO / EMAIL

Zadaný email není ve správném tvaru.


Prosíme o kontrolu správnosti zadání. V případě opakování této chybové hlášky nás prosím kontaktujte na info@techarena.cz.